Detaylar, Kurgu ve Yangın Kapısı
Wiki Article
Yangın merdivenleri gestaltlırken koskocamanliği konutlarda 80cm, topluma açıkça konstrüksiyonlarda 120cm, faik katlı daire binalarında 90cm koskocamanliğinden az olmamalıdır. Kaçış yolları degajeliği 180cm’den az olmamalıdır.
Yangın merdivenlerinin kullanıma makul şekilde boş bulundurulmasından, bina veya anlayışyeri sahibi ve yöneticileri sorumludur.
Yangın kapılarının üretim amacı âdem evladı sağlığını yangın ve kötü kavaraının etkilerinden izole etmektir. İnsanların kaçışlarını güvenli bir şekilde yapmalarına yardımcı olur.
Bu makalede, katlanabilir yangın merdivenlerinin elbette çaldatmaıştığını, avantajlarını ve münasebet bu merdivenleri yeğleme etmeniz gerektiğini ayrıntılı bir şekilde ele alacağız.
Yangın Merdivenine intikallerde yangına dayanıklı ,ürkü barlı, sızdırmaz yangın bapsı kullanılmalıdır.
Yangın bapsı menteşesi kanat ile sandık ortada açılıp kapanmayı falsosuz esenlayacak şekilde ağırlıklması gereken parçadır.
Yangın bapları, yangın emniyetliği muhtevain kritik öneme malik olan yapısal unsurlardır. Ivedi durumlarda emniyetli bir kaçış çıkarmak için tasarlanmış olan bu kapılar, yangının yayılmasını engelleyerek insanoğluın güvenli bir şekilde tahliye edilmesine yardımcı evet. Yangın kapıları çoğunlukla yangın dayanımı şiddetli malzemelerden mamultır ve yangın alarm sistemleriyle entegre edilebilirler.
Yangın Kapısı Firmamız ile yapacağınız alım satımlerde, biz sisin yerinize bütün yönetmelikleri inceliyor, mütebeddil hükümler ve gelişen uygulayım bilimi ile yasal zorunlulukları da hesap pusulası ederek yangın merdivenlerinizi yapım ediyor ve montajını esenlıyoruz.
Yangın Bapları ısı ve kötü sızdırmadığı ciğerin insanların dumandan zehirlenmesine handikap olan müstacel gestalt kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında neredeyse tamlık kargaşa olan binalarda kullanılması ıztırari kılınmaktadır.
Bunun bâtınin bile görmüş geçirmiş yangın kapısı firmalarının teknisyenlerinin hevesli şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.
Bu kapılar, yangın merdiveni boşluğunu yangına karşı izole ederek, yangının yayılmasını engeller ve insanoğluın emniyetli bir şekilde autarı çıkmasını katkısızlar.
Kaçış derunin kullanılmasına ruhsat maruz merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en dar basamak hoşgörülüliği, konutlarda 100 mm’den ve gayrı bünyelarda 125 mm’ den azca olanaksız. Her kaçış merdiveninin her dü yanında cidar, korkuluk yahut hızmaşte bulunması gerekir.
Yangın kapısının (müstacel çıkış kapkaloriın) baş amacı olası bir ivedi durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emin bir şeklide konstrüksiyonlmasını sağlamaktır. Aynı zamanda binanın bir merhametsizndaki duman, yangın, kavara vs. kabilinden durumlarda bir anlamda yalıtım sağlayarak bu aksi koşulların sair katlara geçişini hapsetmek yahut muhtemel evetğu derece geciktirmektir.
Dairesel merdivenin ruhsat verilmediği bölgeler arasında mektep, esenlik organizasyonu bulunur. İnsan kapasitesinin 50 kişiden fazla başüstüneğu düğün merkezlerinde bile bu merdivenin kullanılmasına destur verilemez.